skip to Main Content
0895 728 928 office@plevencomputers.com
Акционери на Apple настояват да се купи Tesla

Акционери на Apple настояват да се купи Tesla

След като Apple представи официално часовника си Apple Watch, сега акционерите притискат Тим Кук за следващото голямо нещо. Защо компанията да не купи Tesla?
По време на годишната среща на акционерите на дружеството, инвеститорите изтъкнаха именно възможността Apple да купи иновативната автомобилна компания, предаде The Verge.За момента не поддържаме връзка с тях, заяви Кук след като бе запитан за отношенията на Apple с основателя и главен изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск.„Бих се радвал Tesla да приеме CarPlay. Големите автомобилни производители поеха ангажимента да ползват CarPlay, възможно е и Tesla да направи това. Достатъчно добре ли избегнах въпроса?“, допълни Кук, карайки залата да избухне в смях.

Въпреки че шефът на Apple избeгна въпроса, друг инвеститор взе микрофона само минути по-късно и каза, че е оставил депозит за първия Mac през 1984 г. и че нищо друго не го развълнувало толкова, колкото покупката на Tesla Model S.

„Всеки път, когато видя колата, тя ми взима ума. Луд ли съм или нещо наистина може да се случи (по въпроса с Tesla)?“, попита акционерът.

„Позволете ми да помисля дали има друг начин да не отговоря на този въпрос„, каза Кук с усмивка и допълни, че за момента Apple е фокусирана върху CarPlay.

За интерес на технологичния гигант към автомобилите сочат и последните слухове, според които Apple разработва собствен електромобил, който трябва да се появи около 2020 г.

Медиите редовно сравняват Tesla с Apple. И двете компании се фокусират върху най-новата технология, върху естетиката и се справят добре с продажбите.

Наскоро американският предприемач Джейсън Калаканис, бивш мениджър на „Нетскейп“, прогнозира, че Apple ще направи опит да придобие Tesla в следващите 18 месеца.

Едно е сигурно : Apple разполага с достатъчно средства, за да купи Tesla. Няколко пъти.В момента компанията от Купертино разполага с шокиращата сума от около 180 милиарда долара в брой.

Top
Back To Top
Close search
Search