skip to Main Content
0895 728 928 office@plevencomputers.com
От Gigabyte представиха дънната си платка от премиум клас X99 Gaming 5P

От Gigabyte представиха дънната си платка от премиум клас X99 Gaming 5P

От Gigabyte Technology обявиха готовността си да предложи на пазара нова дънна платка от премиум клас, носеща името Gigabyte X99 Gaming 5P. Най-новия продукт е базиран на чипсета Intel X99 Express и е проектиран да работи с процесорите Haswell-E „LGA2011-3“. Производителят акцентира тук основно върху опцията за разширение на възможностите на системната памет.
Както стана ясно, моделът Gigabyte X99 Gaming 5P е получил поддръжка на профила DDR4-3200 XMP, като тук трябва да отбележим, че модулите могат да работят в 4-канален режим. Също така се съобщава за наличието на цифров PWM контролер, производство на International Rectifier (IR) и качествена PowIRstage елементна база във веригата на захранващата подсистема.

Надеждността на E-ATX дънната платка при високи натоварвания е увеличена, благодарение на използваните тук дросели от сървърния клас G1 Performance, както и на Durable Black Solid Caps кондензаторите. Звуковата система Creative Sound Core3D в устройството ще зарадва бъдещия си собственик с наличието на аудиокондензаторите Nichicon, а за мрежовата функционалност е отговорен контролера Gigabit Killer E2201.

Тази дънна платка е оборудвана още с осем слота DIMM DDR4 с възможност за добавянето на до 64 GB оперативна памет, има и четири слота PCI-Express 3.0 x16 и три PCI-Express x1, както и наличие на десет порта SATA-III, един SATA-Express конектор и един М.2.

Интерфейсният панел на Gigabyte X99 Gaming 5P ще предостави на потребителите достъп до шест порта USB 3.0, четири USB 2.0, два PS/2, LAN порт, RJ45, пет мини-жака и оптичен S/PDIF.

Top
Back To Top
Close search
Search