skip to Main Content
0895 728 928 office@plevencomputers.com
Създателите на UTorrent се извиниха

Създателите на uTorrent се извиниха

На шести Mарт 2015 се установи, че последната версия на uTorrent без знанието на потребителите инсталира ‘сама’ програма за добив на биткоини. Програмистите считали, че при инсталирането на uTorrent, на потребителите се задава въпрос, дали желаят да бъде инсталиран и (EpicScale), а при деинсталирането остава само един файл, служещ за идентификация за потребителя. Още на 6 Март се появи информация, че EpicScale не се деинсталира лесно и продължава да работи и след деинсталация, а сега тази информация се потвърди.
Към днешен ден позицията на създателите на популярния торент uTorrent се промени и на техния форум по поддръжка бе публикувано следното съобщение: ‘Ние не поддържаме незабележимото за потребителите инсталиране на външни програми, но считаме за полезна мисията на компанията EpicScale, приложението на която служи за добив на биткоини’.

Според накакъв представител на uTorrent, компанията е престанала да предлага версията на своя клиент, който тихомълком инсталира EpicScale още същия ден, на шести Март, веднага след като компанията бе залята с вълна от жалби. Той допълни, че само 6% от потребителите на операционна система Windows, които са инсталирали uTorrent през периода средата на януари и 6-ти Март са получили така наречения подарък.

Представителите на uTorrent поднесоха извинения си, но едновременно с това предложиха всички да окажат поддръжка на програмата EpicScale.

Top
Back To Top
Close search
Search