skip to Main Content
0895 728 928 office@plevencomputers.com
Юзъри на Windows 7 и 8 започнаха да получават уведомявания за безплатно обновяване до Windows 10

Юзъри на windows 7 и 8 започнаха да получават уведомявания за безплатно обновяване до Windows 10

Microsoft започна да рекламира новата операционна система Windows 10 сред потребителите на ОС Windows 7 и 8. В таскбара се появи иконка, която води до отварянето на системен прозорец, който съобщава на потребителите от цял свят, че вече могат да резервират безплатно копие на новата Windows 10, което ще започне да се тегли „веднага щом стане достъпно“.

На потребителите се предлага да си запазят копие на Windows 10, като резервацията може да бъде отменена по всяко време. След зареждането на копието ще се появи специално съобщение, че обновяването може да започне веднага или в по-подходящ момент. Подчертава се, че Windows 10 е цялостна и може да се използва пълноценно.

 

1.jpg

1.jpg

Тази стъпка е очаквана, понеже Microsoft досега непрекъсната даваше да се разбере, че маркетинговата стратегия ще бъде агресивна. Да не забравяме, че обновяването от Windows 7 и 8 до Windows 10 е безплатно една година след излизането на операционната система. Не е една година след нейното сваляне и активиране, а в рамките на една година след нейната поява на пазара.

Пиратските версии на операционната система също могат да бъдат обновени и легално активирани по „привлекателни цени“, които софтуерният гигант официално още не е публикувал.

 

Top
Back To Top
Close search
Search