Thumb 47803 Windows10 Newegg

Има вече предполагаеми цени на Windows 10

150 долара ще струва Professional версия на задаващата се операционна система Windows 10, а тази, насочена към домашните потребители, пък ще е 110 долара. Това публикува онлайн магазинът Newegg.com. На сайта е обявена и дата на излизане на продукта – 31 август 2015 г.

Интересно е да се отбележи, че информация за цените до момента не е публикувана официално от Microsoft. Друг интересен детайл е, че обявените суми са 10 долара по-високи от аналогичните за Windows 8.1.

По данни от Microsoft обаче датата на излизане на Winwdows 10 е 29 юли. Според специалисти тази дата, по всяка вероятност, ще е моментът на официално приключване на разработката и предаването на продукта за разпространение (т.нар. Release to maufacturing, RTM). Датата, публикувана от онлайн търговеца, пък индикира кога потребителите реално ще могат да си закупят копие.

Newegg също така публикуваха и минималните хардуерни изисквания на новата ОС:

  • Процесор: 1GHz или по-бърз
  • RAM: 1GB (32-bit) или 2GB (64-bit)
  • Дисково пространство: 16GB
  • Графика: Microsoft DirectX 9 проддръжка и WDDM driver

Безплатен ъпгрейд до Windows 10 ще могат да получат частните потребители на лицензионни копия на Windows 7 и Windows 8.1. Компанията вече започна капанията в тази насока, предлагайки на потребителите да запазят своето копие на новата ОС.

  • Юзъри на windows 7 и 8 започнаха да получават уведомявания за безплатно обновяване до Windows 10
Top
Search