skip to Main Content
0895 728 928 office@plevencomputers.com
Cisco представи набор от IoT инструменти.

Cisco представи набор от IoT инструменти.


Вчера Cisco представиха нова линия от продукти, насочени към интеграцията на IoT приложения в индустриалния сектор.

Мрежовият гигант направи това вчера, по време на провеждащата се среща DistribuTech 2015. Cisco Industrial Operations Kit ще предостави на бизнесите инструментите, от които се нуждаят за безпроблемна работа с лесно управляеми, обезопасени и достъпни индустриални мрежи. Освен това компанията представиха серията от суичове Ethernet 4000 (IE 4000), които според представители на компанията показват два пъти по-добро общо представяне от сходните решения, които могат да бъдат намерени на пазара днес и ще помогнат да бъдат задоволени все по-нарастващите нужди на устройствата и приложенията за Power over Ethernet (PoE) системи.

Cisco използва богатия си опит в разработката и доставката на мрежови технологии, за да достави нови решения от спектъра на „Интернет на вещите“ (Internet of Things, IoT) към организациите, които възнамеряват да интегрират в своите предприятия Field Area Network (FAN) инфраструктурите, споделя Кип Комптън, вицепрезидент на отдел „IoT системи и софтуер“ към Cisco.

„Интернет на вещите“ е сектор, който се очаква да се разрасне сериозно през следващите няколко години, като по данни на Cisco броят на свързаните устройства ще се увеличи от 25 млрд. за миналата година до над 50 млрд. през 2020 г. Тук се включват широк набор от потребителски и стационарни системи – от домашни уреди до автомобили и системи за наблюдение. Тук обаче ще бъдат включени и спектър от индустриални и бизнес системи с най-различни приложения – от подови настилки във фабриките до цели смарт градове и отдалечени среди.

Наборът от инструменти Industrial Operations Kit на Cisco е насочен към петролната, газовата и енергийна индустрии, както и към общини, които търсят начини за интеграция на FAN системи на своя територия в търсене на нови IoT приложения, съобщават представители на компанията. Виртуализационният набор от инструменти Industrial Operations Kit виртуализира мрежови услуги на платформата една-единствена Cisco Unified Computing System (UCS) система, което позволява доставката на тези услуги до дни, а не за седмици и месеци, уверяват от Cisco. Системата може да управлява до 300 индустриални рутера и 250 000 радиочестотни „mesh“ крайни точки чрез един сървър, което улеснява управлението на различни обекти, като мрежи от смарт устройства, пътища, жп линии, летища и фирмени превозни средства.

 

Top
Back To Top
Close search
Search