skip to Main Content
0895 728 928 office@plevencomputers.com
Facebook иска мобилният ви номер да е идентичността ви за всички акаунти

Facebook иска мобилният ви номер да е идентичността ви за всички акаунти

Facebook иска да превърне влизането в най-различни профили и програми във възможно най-опростена процедура и поради това компанията е готова дори да загърби изискването да имате акаунт в едноименната социална мрежа.

Обявен по време на F8 2016 тази вечер, Facebook Account Kit представлява система за управление на самоличността, която може да се използва от разработчици, които по този начин ще си спестят обичайните главоболия, свързани с потребителските акаунти и пароли.

Facebook Pleven
Facebook Account Kit използва съществуващ телефонен номер, на който се изпраща ПИН код за идентификация. Когато го потвърдите, получавате достъп до всички платформи и приложения, които са обвързани със системата. По този начин се елиминира нуждата да се помнят множество пароли, въпроси и отговори, рождени дати и друга лична информация.

Според Марк Зукърбърг, ако се опитате да се регистрирате в популярен сайт, възможно е избраното от вас потребителско име вече да е било заето. В такъв случай Facebook Account Kit активира търсене на друго приемливо име за регистрация, което ви се предлага.

По същество, Facebook Account Kit напомня на платформи като Google+ Sign In от 2013 г. или Twitter Digits, където се използва телефонен номер за влизане в различни сайтове и услуги.

Facebook Pleven
Цитира: Калдата

Top
Back To Top
Close search
Search