skip to Main Content
0895 728 928 office@plevencomputers.com
Windows 10 ще използва по-малко дисково пространство

Windows 10 ще използва по-малко дисково пространство

Microsoft публикува в своя официален блог информация, която навярно ще се хареса на почитателите на операционната система Windows 10. Софтуерният гигант съобщи, че се използва нов алгоритъм за компресиране на системата, с помощта на който се икономисва дисково пространство – около 1,5 GB за 32-битовата версия на операционната система и и около 2,6 GB за 64-битовия вариант. Алгоритъмът ще се използва и при смартфоните, работещи под управлението на ОС Windows 10.

Друг интересен момент в съобщението е това, че Microsoft се отказва от записа на междинни точки за възстановяване на системата, които заемат доста голям обем дисково пространство. Това нововъведение ще освободи от 4 до 12 GB дисково пространство и ще зависи от модела и производителя на компютърната система. Общо се получава икономия от 5.5 GB до 15 GB дисково пространство.

Новият алгоритъм за компресиране е особено важен за таблетните компютри с малко постоянна памет. Статистиките показват, че при таблетите с 32 GB флаш-диск, дисковото пространство свършва много бързо и външните карти памет не са задоволително решение. Очаква се, че новият метод ще се окаже особено полезен за мобилни устройства и смартфони с 8 GB флаш-диск.

Top
Back To Top
Close search
Search