skip to Main Content
0895 728 928 office@plevencomputers.com
Youtube планира своя VOD услуга

Youtube планира своя VOD услуга

Най-големият сайт за видео споделяне в светът YouTube е на път да предложи на потребителите си още една услуга, свързана с подобно съдържание.

Изглежда сайтът готви пускане на абонаментна услуга от типа Video-on-Demand (VOD), която да допълва останалите аудио-визуални услуги, които YouTube предлага.

Информацията за това идва от шефа на едно от студията за съдържание към YouTube, който твърди, че представители на YouTube вече са се свързали с него именно по повод лицензионна сделка за предлагане на VOD съдържание.

Вyпросната VOD услуга изглежда ще бъде моделирана по YouTube Music Key, която осигурява неограничен достъп без реклами до музикални клипове и около 30 милиона песни в Google Play Music срещу 7.99 $ месечно.

В момента конкуренти като Vimeo, Vessel и Hulu засилват позициите си спрямо видео гиганта, който е собственост на Google, като предоставят на потребителите си ексклузивно съдържание и опции за платен абонамент без досадните реклами. На свой ред, YouTube се бори с помощта на периодични инвестиции в маркетинга на своите собствени таланти като им осигурява повече инструменти за работа със съдържание като например програмата Content ID. В същото време, създателите на съдържание все още не са доволни от Content ID и твърдят, че програмата не им позволява да печелят лесно от своя положен труд.

Top
Back To Top
Close search
Search